Iepure cu rosii uscate
PrinteazaIepure cu rosii uscate din: iepure, ulei, unt, ceapa, rosii, telina, usturoi, lamaie, sare, piper.
- un iepure
- 4 linguri ulei
- 2 linguri unt
- 2 cepe
- un morcov
- 6 roşii uscate
- un fir ţelină
- 3 căţei usturoi
- o lămâie
- 2 crenguţe cimbru
- o crenguţă rozmarin
- 500 ml vin alb
- 500 ml supă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Iepurele se porţionează, se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei încins cu unt. Se presară cimbru şi rozmarin, se adaugă usturoiul pisat, se acoperă şi se lasă 30 de minute pe foc.
Se adaugă ţelină, morcovul, roşiile şi ceapa tocate, se toarnă supa şi se lasă 15 minute pe foc. Se adaugă vinul şi lămâia felii şi se dă vasul la cuptor pentru 30 de minute.
Pofta buna!