Iepure cu smantană si ienibahar
PrinteazaIepure cu smantană si ienibahar
- 6 bucăţi (porţii) de carne de iepure
- 1 lingură untură
- 1 linguriţă făină
- 1 lingură unt proaspăt
- 1 pahar smîntînă
- 2-3 boabe ienibahar
- 1/2 ceapă tocată
- sare
Mod de preparare:
Într-o cratiţă cu o lingură de untură se prăjesc uşor bucăţile de iepure, se adaugă 1/2 pahar de apă, ceapa tocată,ienibaharul, se acoperăşi se lasă să fiarbă la foc mic timpde jumătate de oră.
Dacă scade prea mult, se mai adaugă o lingură, două de apă.
Făina bine amestecată cu smîntîna se toarnă peste carne, se adaugă două linguri de apă, untul, sarea, se acoperăşi se lasă să mai fiarbă foarte încet 15-20 min.
Se serveşte cu mămăliguţă caldă.
Pofta buna!