Iepure cu smantană si ienibahar

Printeaza

Iepure cu smantană si ienibahar

Ingrediente:Iepure cu smantană si ienibahar

  • 6 bucăţi (porţii) de carne de iepure
  • 1 lingură untură
  • 1 lingu­riţă făină
  • 1 lingură unt proaspăt
  • 1 pahar smîntînă
  • 2-3 boabe ienibahar
  • 1/2 ceapă tocată
  • sare

 

Mod de preparare:

Într-o cratiţă cu o lingură de untură se prăjesc uşor bucă­ţile de iepure, se adaugă 1/2 pahar de apă, ceapa tocată,ienibaharul, se acoperăşi se lasă să fiarbă la foc mic timpde jumătate de oră.

Dacă scade prea mult, se mai adaugă o lingură, două de apă.

Făina bine amestecată cu smîntîna se toarnă peste carne, se adaugă două linguri de apă, untul, sarea, se acoperăşi se lasă să mai fiarbă foarte încet 15-20 min.

Se serveşte cu mămăliguţă caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.