Iepure cu smantana
PrinteazaIepure cu smantana
- 1 kg carne de iepure
- 100 g slănină
- 150 g unt
- 10 linguri sos de smîntînă
- 2 pahare oţet
- 1 lingură făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegem carne de iepure de la spinare sau picioarele dinapoi care, prin excepţie, se spală mult pînă iese apa limpede, psntru ca mîncarea să nu aibă culoarea închisă. Lăsăm să se marineze în apă cu oţet 6-8 ore. Impănăm carnea cu slănină, o presărăm cu sare, piper, o batem în făină şi o frigem la cuptor, în unt, pînă se rumeneşte bine.
Tăiem iepurele în bucăţi pe care le aşezăm într-o cratiţă adîncă şi turnăm deasupra sos de smîntînă strecurat, pregătit în acelaşi vas unde am fript iepurele. Acoperim cratiţa cu capacul, punem mîncarea la înăbuşit în cuptor, stropind des iepurele cu sos.
Cînd carnea s-a muiat, iar sosul a căpătat gust de iepure, adăugăm încă puţină smîntînă (cîte o lingură de persoană), lăsăm să mai dea un clocot şi scoatem mîncarea pe farfurie.
Servim ca friptură cu cartofi prăjiţi şi cu crutoane.
Pofta buna!