Iepure cu sofran

Printeaza

Iepure cu sofran din: sofran, ceapa, usturoi, ulei, pulpe de iepure, sare, vin, dafin, piper, boia, cimbru.

Ingrediente:Iepure_cu_sofran

  • 20 de fire de şofran
  • 2 cepe roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 12 pulpe superioare de iepure
  • sare
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 frunză de dafin
  • 8 boabe de piper negru
  • 1 linguriţă de boia
  • 5 fire de cimbru

 

Mod de preparare:

Şofranul se înmoaie în 4 linguri de apă fierbinte. Ceapa se taie rondele, usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.

Se încing 2 linguri de ulei de măsline şi se călesc ceapa şi usturoiul, apoi se scot din tigaia în care se mai adaugă 4 linguri de ulei de măsline.

Se prăjeşte carnea circa 10 minute, se scoate din tigaie, se sărează şi se îndepărtează uleiul. Uleiul de prăjire se dă în fiert împreună cu vinul, apoi se adaugă ceapa, usturoiul, frunza de dafin şi şofranul, împreună cu apa în care a fost înmuiat.

Se adaugă boabele de piper, boiaua, cimbrul şi carnea. Se toarnă pe deasupra apă, astfel încât să acopere carnea. Se lasă totul la fiert circa 60 de minute într-un vas acoperit.

Se aşează carnea în boluri mici şi se toarnă sosul pe deasupra. In cazul în care sosul este prea subţire, se va da în fiert pentru a se îngroşa.

Iepure cu sofran

Iepure_cu_sofran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.