Iepure cu sos alb
PrinteazaIepure cu sos alb din: iepure, morcov, patrunjel, ceapa, piper, foi de dafin.
- 1 iepure de casa
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1 ceapa
- piper boabe
- 1-2 foi de dafin
Mod de preparare:
Iepurele de casa, bine spalat, se taie bucati, se aseaza in cratita, se toarna apa atit cit sa acopere carnea.
Cind apa a inceput sa clocoteasca se ia spuma, se sareaza si se adauga morcovi, ceapa si patrunjel, 5-8 boabe de piper(sau o bucatica de ardei iute) foi de dafin si se fierbe in clocote mici timp de 40-60 minute.
Carnea gata fiarta se scoate din cratita se asaza pe platou si se toarna deasupra un sos alb preparat cu zeama ramasa la fiertul carnii.
Se poate servii cu garnitura de cartofi fierti sau piure de cartofi, orez fiert cu unt.
Pofta buna!