Iepure cu struguri
PrinteazaIepure cu struguri din: struguri, stafide, armagnac, condimente, file de iepure, ulei de susan, slanina, germeni de linte.
- 300 g struguri verzi
- 50 g stafide
- 4 cl Armagnac
- 1/2 lingură praf amestec cinci condimente
- 500 g file de iepure
- 2-3 linguri ulei de susan
- 100 g cuburi de slănină
- sare
- piper
- 100 g germeni de linte
Mod de preparare:
Se spală strugurii, se taie în jumătate şi se înlătură sâmburii. Se amestecă strugurii cu stafidele, cu Armagnac şi cu praful amestec cinci condimente şi se marinează cca 10-15 minute.
Se taie fileul de iepure fâşii subţiri. Se încinge uleiul în wok, iar fâşiile de carne se prăjesc cca 3-4 minute împreună cu cubuletele de slănină, amestecând continuu.
Se adaugă amestecul de struguri, iar compoziţia rezultată se lasă la fiert înăbuşit cca 3-4 minute. Se condimentează puternic cu sare şi piper. Se spală germenii de linte, se lasă la scurs şi se adaugă în wok.
Se lasă pe foc cca 1-2 minute, amestecând bine, apoi mâncarea se aşază pe farfurii şi se serveste.
Iepure cu struguri
Pofta buna!