Iepure cu vin si masline
PrinteazaIepure cu vin si masline din: iepure, masline, fenicul, ceapa, vin, usturoi, ulei, sare, piper.
- un iepure
- 2 foi dafin
- un bulb fenicul
- o ceapă mare
- o linguriţă cimbru
- 500 ml vin alb sec
- 200 ml supă
- 200 g măsline cu sâmburi
- 5 căţei usturoi
- 200 ml ulei
- sare
- piper
Pentru servit:
- cartofi copii
- măsline
Mod de preparare:
In vasul de cuptor se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tocată mărunt. După ce s-a înmuiat, se adaugă vinul, supa şi carnea porţionată. Se presară cimbrul, sarea, piperul, se pun usturoiul şi frunzele de dafin.
Se lasă la fiert pentru o oră, se adaugă măslinele şi se mai lasă 30 de minute.
Se serveşte cu măsline, pe pat de cartofi copţi.
Pofta buna!