Iepure cu vin si sos de rosii
PrinteazaIepure cu vin si sos de rosii din: iepure, ceapa, usturoi, rozmarin, rosii in suc, vin, apa, ulei, sare, piper, busuioc.
- un iepure porţionat
- o ceapă
- 6 căţei usturoi
- o crenguţă rozmarin proaspăt
- o conservă mare roşii în suc
- 150 ml vin alb sec
- un pahar apă
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Ceapa curăţată şi tăiată, usturoiul pisat şi rozmarinul se pun să se călească în ulei.
După ce s-au înmuiat, se adaugă carnea şi se rumeneşte pe toate părţile. Se presară cu sare si piper.
Se toarnă vinul şi se lasă să se evapore, apoi se pun roşiile cu sucul lor, apa si se acoperă cu un capac.
Se lasă la fiert 45 de minute, la foc mediu. Se serveşte cu busuioc proaspăt.
Pofta buna!