Iepure cu vin
PrinteazaIepure cu vin din: iepure, ceapa, ciuperci, ulei, morcov, vin, cimbru, piper, masline, rozmarin, oregano, patrunjel.
- 1 iepure
- 1 ceapă
- 700 g ciuperci
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 morcov
- 400 ml vin roşu
- piper boabe
- cimbru
- 200 ml pastă de roşii
- 150 g măsline
- oregano şi rozmarin
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se tranşează iepurele spălat, în bucăţi potrivite. Se aşază într-un vas adânc şi se pun peste piperul, vinul şi morcovul tăiat rondele subţiri.
Se acoperă vasul şi se dă la rece.
Se scurg bine bucăţile de came şi se rumenesc în uleiul de măsline încins. Se scoate carnea pe o farfurie şi se căleşte ceapa tocată fin, apoi se adaugă rondelele de morcov.
Se pun peste carnea de iepure şi se stinge cu vin. Se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe la foc mic sau se dă la cuptor, până ce zeama scade la jumătate şi carnea se înmoaie.
Se adaugă ciupercile spălate şi scurse, pasta de roşii, măslinele, oregano, rozmarinul, sare şi se dă la cuptor până când sosul se îngroaşă.
Se presăra pătrunjel verde.
Pofta buna!