Iepure cu zarzavat
PrinteazaIepure cu zarzavat
- 1 iepure
- zarzavat de supă
- 3 cepe
- 2 linguri ulei
- 1 frunză de dafin
- 150 g arpagic
- 1 păhărel cu vin
- 1 lingură bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pregăteşte iepurele si se pune la marinat. Se prăjeşte uşor o ceapă tăiată felii cu o lingură de ulei. Se adaugă iepurele tăiat bucăţi. Se lasă puţin să se rumenească, se pune apoi câte puţină apă, ca să se frăgezească.
Se prăjesc, de asemenea în ulei, doi morcovi, o rădăcină de pătrunjel, 1/2 ţelină, toate tăiate felii rotunde. Când carnea s-a fiert pe jumătate, se adaugă zarzavatul, sare, piper, o frunză de dafin, arpagicul prăjit în ulei.
Se adaugă şi sângele subţiat cu zeamă de la marinată şi strecurat, un păhărel cu vin amestecat cu bulion şi se lasă să scadă cât trebuie. Se serveşte rece.
Pofta buna!
Foarte buna carnea de iepure. Yummy!