Iepure la cuptor cu arpagic

Printeaza

Iepure la cuptor cu arpagic din: iepure, bacon, ceapa, praz, radacina de telina, fenicul, morcov, cartofi, supa de pui, frunze de dafin, cuisoare, arpagic, usturoi, ulei de masline, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:

  • 7-8 bucati de iepure
  • 3 felii de bacon
  • o ceapa
  • un fir de praz
  • o radacina de telina
  • o bucata de fenicul
  • un morcov
  • 4 cartofi
  • 600 ml supa de pui sau legume
  • doua frunze de dafin
  • 3 cuisoare
  • 300 g arpagic
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • un buchetele de cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Arpagicul se pune într-o oală cu apă călduţă şi se lasă la înmuiat două ore, se curăţă de foi şi se pune într-un bol.

într-o cratiţă se încinge uleiul de măsline, se presară baconuî tăiat feliuţe şi se prăjeşte cinci minute.

Carnea de iepure se condimentează, se pune în cratiţă şi se prăjeşte până devine aurie.

scoate pe un platou şi în locul ei se pune ceapa şi prazul tocate, ţelina, feniculul şi morcovul tăiate felii.

Se călesc zece minute, se adaugă cartofii curăţaţi tăiaţi cuburi, carnea de iepure, frunzele de dafin şi arpagicul.

presară cimbru după gust, cuişoarele, usturoiul întreg şi se toarnă supa de pui sau legume.

amestecă, se acoperă cu un capac şi se introduc în cuptorul încins.

Se coc la foc mediu până ce carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă, se îndepărtează capacul şi se mai lasă 15 minute să se rumenească.

 

Iepure la cuptor cu arpagic

Iepure_la_cuptor_cu_arpagic

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.