Iepure la cuptor cu ciuperci si masline
PrinteazaIepure la cuptor cu ciuperci si masline din: iepure, ardei rosu, usturoi, ceapă, ulei floarea-soarelui, ulei de măsline, ciuperci, măsline, sare, piper, boia dulce, apa, kaizer, cimbru, pastă de tomate sau ketchup.
Ingrediente:
- 1 iepure (aproximativ 1,3 kg)
- 1 ardei roşu
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă mică
- 2 linguri ulei floarea-soarelui
- 2 linguri ulei de măsline
- 5 ciuperci medii
- 6 măsline tăiate
- sare, piper, boia dulce
- 1/2 ceaşcă apă
- 2-3 felii kaizer tăiate fâşii
- cimbru
- 1-2 linguri pastă de tomate sau ketchup
Mod de preparare:
Porţionezi iepurele, îl freci cu amestecul făcut din sare, piper, boia, ulei, cimbru, ceapa tăiată feliuţe şi usturoiul zdrobit, nu tăiat.
Inţepi carnea cu furculiţa, să pătrundă şi în muşchi condimentele.
Pui totul într-o tavă, acoperi cu o pungă şi laşi la frigider măcar 2 ore.
Apoi adaugi măslinele, ardeiul, ciupercile (evident spălate, curăţate, tăiate), kaizerul şi apa. L
aşi la cuptor până se rumeneşte, mai torni sosul deasupra sau întorci i bucăţile în tavă. C
ând este aproape gata, ungi cu puţină 1 pastă de tomate.
Iepure la cuptor cu ciuperci si masline
Pofta buna!