Iepure la cuptor cu rozmarin din: iepure, ceapa, ulei, vin, usturoi, rozmarin, sare, piper.
Carnea de iepure este o sursă bogată de nutrienți, cum ar fi vitamina B12, fierul și zincul, care sunt importante pentru sănătatea generală și funcționarea organismului.
Consumul excesiv de carne de iepure poate cauza creșterea nivelului de purine în organism, ceea ce poate duce la formarea de cristale în articulații și la apariția gutei.
Ingrediente:
un iepure porţionat
o ceapă
2 linguri ulei
250 ml vin alb sec
6 căţei usturoi
2 crenguţe rozmarin proaspăt
1-2 foi dafin
sare
piper
Mod de preparare:
Carnea se presară cu sare şi piper şi apoi se rumeneşte pe toate părţile în ulei.
Se transferă în vasul de cuptor, se adaugă rozmarinul, foile de dafin, se toarnă vinul şi tot atâta apă.
Se acoperă şi se lasă timp de o oră în cuptorul încins.
După 30 de minute de copt, se adaugă ceapa şi usturoiul feliuţe.
Iepurii de casă au fost aduşi în Anglia de către normanzi în secolul XI, fiind crescuţi atât pentru carnea lor, cât şi pentru piele. Erau ţinuţi în curţi pavate, astfel încât puteau fi prinşi cu uşurinţă. In decursul următoarelor opt secole, iepurii care au scăpat din îngrăditurile în care erau ţinuţi s-au răspândit pe tot […]
Iepurele de casă cu prune uscate este o combinaţie clasică în gastronomie. Prunele uscate se pun şi în mâncărurile cu carne de pui. Pulpa moale şi lipicioasă a prunelor uscate si gustul lor dulce-acrişor pune în evidenţă aroma cărnii. In unele reţete, carnea de iepure se marineazâ cu oţet, după care se fierbe la foc […]
In Marea Britanie există două specii de iepure sălbatic: iepurele brun şi iepurele cenuşiu. Cel brun este cunoscut pentru comportamentul său ciudat, oarecum nebunesc, din timpul perioadei de împerechere, motiv pentru care a fost dintotdeauna asociat cu vrăjitoria. Vânătorii si amatorii de delicatese consideră că iepurele brun este un animal nobil, carnea lui densă, slabă, […]
Atât în Italia, cât şi în Spania, sosul cu ciocolată este deseori folosit pentru carnea de vânat. De altfel, carnea de căprioară, de porumbel şi de potârniche se găteşte aici cam în acelaşi fel. Când a fost adusă în Europa, ciocolata a fost iniţial prezentată ca un ingredient aromat pentru mâncăruri. în Mexic, de exemplu, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.