Iepure la cuptor in stil provensal

Printeaza

Iepure la cuptor in stil provensal  din: iepure, mustar dijon, ierburi aromatice, sare, piper si ulei de masline.

 

Ingrediente:

  •  1 iepure taiata in bucati
  • mustar Dijon
  • ierburi aromatice provensale
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un bol 1 lingură de ulei de măsline cu una de muştar de Dijon (este ideal cel cu estra-gon), sare, piper şi 1 lingură de ierburi aromatice provensale.

Speli bucăţile de iepure, le usuci într-un şervet de bucătărie şi apoi le adaugi peste marinată proven­sală. Ţii iepurele la marinat câteva ore în frigider.

Apoi încingi cupto­rul la 180 de grade Celsius.

Aranjezi bucăţile de iepure în­tr-o tavă şi torni sosul peste ele. După circa 25 de minute, ridici temperatura la 200 de grade (ventilat), până se rumenesc bine la suprafaţă (aproximativ 10 minute).

Serveşti iepurele cu cartofi la cuptor şi cu murături.

 

Iepure la cuptor in stil provensal

Iepure_la_cuptor_in_stil_provensal

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Corina Calinescu

    la Metro parca se gaseste iepure, nu?

  2. Valentina Negrescu

    Iepure la cuptor, nici macar n-am mancat iepure simplu …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.