Iepure la cuptor in stil provensal
PrinteazaIepure la cuptor in stil provensal din: iepure, mustar dijon, ierburi aromatice, sare, piper si ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 iepure taiata in bucati
- mustar Dijon
- ierburi aromatice provensale
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol 1 lingură de ulei de măsline cu una de muştar de Dijon (este ideal cel cu estra-gon), sare, piper şi 1 lingură de ierburi aromatice provensale.
Speli bucăţile de iepure, le usuci într-un şervet de bucătărie şi apoi le adaugi peste marinată provensală. Ţii iepurele la marinat câteva ore în frigider.
Apoi încingi cuptorul la 180 de grade Celsius.
Aranjezi bucăţile de iepure într-o tavă şi torni sosul peste ele. După circa 25 de minute, ridici temperatura la 200 de grade (ventilat), până se rumenesc bine la suprafaţă (aproximativ 10 minute).
Serveşti iepurele cu cartofi la cuptor şi cu murături.
Iepure la cuptor in stil provensal
Pofta buna!
la Metro parca se gaseste iepure, nu?
Iepure la cuptor, nici macar n-am mancat iepure simplu …