Tocană de iepure cu legume – un preparat tradițional și plin de savoare, ideal pentru mese de familie sau ocazii speciale. Această rețetă combină delicatețea cărnii de iepure cu bogăția legumelor, creând un fel de mâncare consistent și reconfortant. Prepararea acestei tocane necesită răbdare și atenție la detalii, dar rezultatul final va fi cu siguranță […]
Iepure la cuptor in vin rosu
PrinteazaIepure la cuptor in vin rosu din: iepure, otet, ulei, sos de soia, vin, curry, boia, mustar, coriandru, oregano, piper, cimbru, dafin, usturoi, cartofi, ciuperci, slaninuta afumata.
Ingrediente:
- 1 iepure
- 2 linguri oţet de vin roşu
- 2 linguri ulei măsline
- 2 linguri sos de soia
- 3 linguri vin roşu sec
- 1 linguriţă curry
- 1 linguriţă boia
- 1 lingură muştar
- coriandru
- oregano
- boabe de piper
- cimbru
- foi de dafin
- usturoi
- 1/2 kg ciuperci
- 3-4 cartofi
- slăninută afumată
Mod de preparare:
Faci un baiţ din ingredientele enumerate. Crestezi iepurele şi-l împănezi cu usturoi şi slănină.
Ungi iepurele şi-l dai la rece până a doua zi. Pui în tava aragazului cartofii tăiaţi în patru, ciupercile întregi, presari boia, curry, puţin cimbru şi puţin ulei.
Pui iepurele întreg şi 2 căni de apă. Acoperi tava cu folie şi o dai la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute, după care înlături folia şi laşi să se rumenească. Ungi iepurele din când în când cu sosul din tavă.
Cine doreşte poate să-l stingă cu o cană de vin roşu sau alb.
Pofta buna!
Iepure în Sos de Vin Roșu din: iepure, vin rosu sec, ceapa, usturoi, morcovi, telina, frunze de dafin, cimbru, sare, piper, patrunjel. Carnea de iepure este cunoscută pentru gustul său subtil și textura delicată. Această rețetă de iepure în sos de vin roșu este perfectă pentru o cină elegantă sau pentru a vă răsfăța familia […]