Iepure de casa cu castane
PrinteazaIepure de casa cu castane
- 1 iepure
- 700 g castane
- 20 g zahăr
- sare
- 1 lingură făină
- 150 g margarina sau altă grăsime
Mod de preparare:
Se aşază iepurele în tavă, cu grăsime, sare şi se dă la cuptor încins circa 35-40 minute. Cînd este gata şi rumenit se scoate din tavă, se face sosul cu făină. După ce s-a rumenit, se stinge şi se fierbe cu supă de iepure.
Separat se curăţă castanele, se fierb acoperit cu puţină supă şi unt, cu băgare de scamă să nu se fărame, se leagă la urmă cu 1/2 din sosul de friptură şi puţin zahăr ars.
Se taie artistic iepurele fript, pe platou garnisit cu castanele. Se serveşte cu sos separat, eventual şi salată de varză roşie.
Pofta buna!