Iepure de casa cu masline verzi
PrinteazaIepure de casa cu masline verzi
- 1 iepure
- 250 g măsline
- 150 g ulei
- sare
- piper
- 1 lingură făină
- 1 lingură bulion
- 1 pahar vin
- 1 lămaie
- 1 ceapă
- 1 morcov
- cimbru
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se taie bucăţi egale: spinarea, pulpele, iar cu restul se face sosul. Se dau prin făină, se prăjesc, se aşază într-o cratiţă cu măslinele fără sîmburi.
Separat se face sosul din făină, ulei şi zarzavatul pasat din supă, se stinge cu supa din resturile de iepure se strecoară peste bucăţile de iepure prăjit şi se fierbe împreună circa 40 minute la care se mai adaugă vinul, bulionul şi cimbrul.
Cînd este gata se aşază pe platouri şi se pun deasupra feliuţe de lămîie şi verdeaţă tocată.
Pofta buna!