Iepure de casa pregatit vanatoreste

Printeaza

Iepure de casa pregatit vanatoreste

Ingrediente:Iepure de casa pregatit vanatoreste

  • 1 iepure
  • 200 g ulei
  • 150 g vin alb
  • 200 g ceapă
  • 30 g pastă de bulion
  • 100 g morcov
  • 50 g păstarnac
  • 50 g ţelină
  • 250 g ciuperci
  • 50 g unt
  • piper măcinat
  • sare
  • cimbru
  • 2-3 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Se tranşează iepurele, se spală bine, se condimentează cu piper şi sare iar bucăţile se prăjesc într-o cratiţă cu ulei adăugîndu-se ceapa tocată mărunt, morcovul, păstîrnacul, ţelina, usturoiul, bulionul de tomate, vinul şi se aco­peră cu apă.

După ce s-a adăugat şi un fir de cimbru se lasă să fiarbă o oră după care se vor scoate bucăţile şi se vor pune într-un alt vas împreună cu 250 g ciuperci mici sau tăiate în formă de lamele dacă ele sînt prea mari.

Peste aceste ciuperci care în prealabil au fost trase în unt se va adăuga sosul stre­curat, degresat şi scăzut pentru a fi mai gros.

Iepurele astfel pregătit se va mai lăsa să fiarbă la foc mic încă 10-15 minute şi se va servi cald sau rece după preferinţă sau caz.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna carnea de iepure.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.