Iepure de casa umplut si fiert
PrinteazaIepure de casa umplut si fiert
- 1 iepure de casă
- 250 g rinichi de viţel sau de porc
- 250 g franzelă
- 200 g lapte
- 3 ouă
- 50 g sare
- 10 g piper
- 5 g nucşoară
- 1 foaie dafin
- 50 g ceapă
- 250g seu de viţel sau uger
Mod de preparare:
Iepurele se desface şi i se lasă o deschizătură în pîntec pentru a se introduce umplutura. Iepurele astfel pregătit se va spăla, se va da puţină sare în interior şi se va stropi cu 25 g coniac.
Rinichii se vor toca la maşină împreună cu seul de viţel sau ugerul şi cu franzela înmuiată în lapte şi stoarsă. Se va face o compoziţie adăugîndu-se 3 ouă întregi, sare, piper, nucşoară şi coniac.
Se introduce această compoziţie în iepure, care apoi se coase şi se pune la fiert în apă cu sare şi legume. Se serveşte cu sos vinegret.
Pofta buna!
Recomand reteta asta; foarte bun iepurele.