Iepure cu fasole şi sos
PrinteazaIepure cu fasole şi sos din: carne de iepure, ulei, ulei de nuci, fasole verde, ceapa verde, usturoi, miez de nuca, stafide, vin alb, smantana, sare, piper, marar, ardei iute, ardei capia.
- 800 g carne de iepure
- 100 ml ulei
- 50 ml ulei de nuci
- 50 g fasole verde
- doua legaturi de ceapa verde
- 8 catei de usturoi
- 50 g miez de nuca
- 50 g stafide
- 500 ml vin alb
- 300 ml smantana
- sare
- piper
- marar
- ardei iute
- ardei capia
Mod de preparare:
Carnea se taie în bucăţi potrivite, se spală şi se pune într-un bol. Se toarnă vinul alb, se presară stafidele, câteva fire de mărar, sare şi piper. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece o oră. Fasolea verde se spală, se taie în bucăţele şi se fierbe în apă cu sare. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele.
Se încinge jumătate din uleiul de măsline într-o cratiţă, se călesc două minute ceapa verde şi patru căţei de usturoi feliaţi, se adaugă fasolea şi se prăjeşte cinci minute. Se scoate carnea din marinată, se pune în cratiţă cu uleiul de nuci şi se prăjeşte până devine aurie.
Se toarnă marinata, puţină apă şi se lasă să fiarbă până scade sosul format. Smântână se amestecă bine cu restul de usturoi pisat, nucile tocate mărunt, sare, piper şi se serveşte alături de carnea şi fasolea verde.
La marinata pentru iepure se mai poate adauga ardei iute sau ardei capia.
Iepure cu fasole şi sos
Pofta buna!