Iepure fraged la cuptor
PrinteazaIepure fraged la cuptor din: iepure, ceapa, morcovi, ulei, boia, mustar, usturoi, sare.
- 2 iepuri
- 3 cepe
- 2 legături ceapă verde
- 10 morcovi
- 100 ml ulei
- o linguriţă boia
- o linguriţă muştar
- o linguriţă usturoi praf
- o linguriţă sare
- 1/2 linguriţă piper măcinat
- 500 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Din legumele curăţate şi tăiate se face un pat care se aşază în tavă, se stropeşte cu ulei şi se presară cu sare. Se amestecă uleiul rămas cu muştarul, boiaua, praful de usturoi, sare şi piper şi se unge carnea pe toate părţile.
Se aşază în tava de copt, se toarnă vinul, se acoperă cu folie şi se lasă la cuptor pentru o oră. Se scoate folia şi se mai lasă 20 de minute, până ce carnea este frumos rumenită.
Pofta buna!