Iepure fragezit in zeama de vin
PrinteazaIepure fragezit in zeama de vin din: pulpe de iepure, masline negre, masline verzi, usturoi, praz, cuisoare, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei de masline, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper.
- 2 pulpe mari de iepure
- 1 ceasca de masline negre fara samburi
- 1 ceasca de masline verzi
- 4 catei de usturoi
- 1 fir de praz
- 4 cuisoare (optional)
- 300 ml supa strecurata de legume
- 100 ml vin alb sec
- 20 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- crengute de rozmarin
- patrunjel verde
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Curetu pulpele de iepure, le speli şi le usuci cu prosoape absorbante şi le freci cu sare şi cu piper.
Faci baiţul din ulei, vin, usturoi mărunţit, cuişoare, rozmarin şi pătrunjel tocat şi-l torni peste carne.
Laşi la frigider cel puţin două ore (cel mai bine este de seara până dimineaţa).
Ungi un vas termorezistent cu unt, aşezi carnea, torni zeama în care a fezandat, adaugi măslinele şi prazul tăiat felii şi supa de legume.
Acoperi vasul cu capac sau cu folie de aluminiu înţepată cu furculiţa şi dai la cuptor o oră.
La jumătatea timpului întorci carnea şi o stropeşti cu zeamă din vas.
După o oră îndepărtezi folia sau capacul şi laşi carnea să se rumenească frumos.
Iepure fragezit in zeama de vin
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pulpe de iepure