Iepure fript
PrinteazaIepure fript
- 1/2 iepure
- 50 g slănină
- 1 căpăpnă usturoi
- 2 linguri untură
- 1/2 pahar vin alb
- sare
Mod de preparare:
Alegem muşchiul şi pulpa dinapoi. Cu un cuţit ascuţit curăţăm bine carnea de pieliţele de deasupra (carnea de vînat nu se spală). Apoi o sărăm şi, cu un ac special, o împănăm des cu şuviţe de slănină afumată.
Cine doreşte, poate împăna carnea, din loc în loc, şi cu cîte un sfert de căţel de usturoi.
Incălzim o tavă, punem untură şi, cînd se încinge, aşezăm carnea, unsă cu ulei. Turnăm vin alb. Apoi dăm tava la cuptor, la foc potrivit. Turnăm cît mai des cu lingura sos din tavă peste friptură, ca să nu se usuce.
Cînd carnea s-a muiat, scoatem friptura din cuptor şi o servim cu sosul ei, pe care îl turnăm deasupra iepurelui.
Pofta buna!