Iepure a la grec
PrinteazaIepure a la grec
- iepure marinat,
- ulei,
- ceapă,
- morcov,
- ţelină,
- bulion,
- vin,
- sare.
- arpagic înăbuşit,
- măsline,
- piper,
- foaie de dafin,
- cimbru,
- l lămîie.
Mod de preparare:
Se marinează iepurele, se scoate din marinată, se şterge cu un şervet curat, se taie in bucăţi şi se căleşte în ulei încins. Se scot bucăţile călite în altă cratiţă şi se ţin acoperite pe marginea maşinii, ca să se înăbuşe foarte sent.
In uleiul rămas se căleşte ceapă, morcov, ţelină şi zarzavatul care s-a întrebuinţat la marinarea iepurelului. Se adaugă bulion şi se stinge cu vin, se toarnă apă cît este necesar şi se lasă să fiarbă circa o oră. Se strecoară peste bucăţile de iepure, se adaugă sare şi se fierbe totul.
Cînd iepurele s-a înmuiat, se adaugă arpagic înăbuşit şi măsline opărite. Se acoperă cratiţa şi se lasă să mai fiarbă împreună circa 20 min, după care se potriveşte de sare.
Se adaugă piper, o foaie de dafin, un fir de cimbru (cine doreşte pune şi puţin usturoi tocat mărunt) şi se lasă să mai dea in fiert cîteva minute.
Dacă sosul es!e prea scăzut, se adaugă apă sau vin. In lipsă de vin, se potriveşte sosul cu puţin oţet de vin. Se serveşte rece, cu felii de lămîie deasupra.
Pofta buna!