Iepure impanat cu sos

Printeaza

Iepure impanat cu sos

Ingrediente:

  • 1 spinare şi pulpele dinapoi ale unui iepure
  • 150 g slănină afumată
  • 150 g unt
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • piper
  • 1-2 boabe ienibahar
  • 2 linguri făină
  • 400 g smântână
  • zeama de la 1 lămâie
  • puţin muştar
  • 1 lingură zahăr
  • 500 g cartofi

 

Ingrediente:

Iepure impanat cu sos: Impănezi bucăţile de iepure cu feliuţe de slănină, le pui într-o cratiţă şi le opăreşti cu untul fierbinte.

Adaugi foaia de dafin, piperul, ienibaharul şi le înăbuşi pe foc potrivit 50-60 de minute.

La nevoie mai picuri din când în când puţină apă.

Când carnea s-a înmuiat o scoţi pe un platou, apoi prepari sosul: desfaci făina cu smântână, adaugi sosul strecurat ce la friptură, muştarul, zahărul ars şi stins cu puţină apă şi zeama de lămâie.

Laşi să dea în câteva clocote, cât să se îngroaşe, potriveşti gustul de sare şi-l dai deoparte.

Cartofii îi fierbi şi prepari apoi un piure obişnuit. Il aduci la masă alături de friptură cu sosul de smântână.

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.