Iepure impanat cu sos
PrinteazaIepure impanat cu sos
Ingrediente:
- 1 spinare şi pulpele dinapoi ale unui iepure
- 150 g slănină afumată
- 150 g unt
- sare
- 1 foaie de dafin
- piper
- 1-2 boabe ienibahar
- 2 linguri făină
- 400 g smântână
- zeama de la 1 lămâie
- puţin muştar
- 1 lingură zahăr
- 500 g cartofi
Ingrediente:
Iepure impanat cu sos: Impănezi bucăţile de iepure cu feliuţe de slănină, le pui într-o cratiţă şi le opăreşti cu untul fierbinte.
Adaugi foaia de dafin, piperul, ienibaharul şi le înăbuşi pe foc potrivit 50-60 de minute.
La nevoie mai picuri din când în când puţină apă.
Când carnea s-a înmuiat o scoţi pe un platou, apoi prepari sosul: desfaci făina cu smântână, adaugi sosul strecurat ce la friptură, muştarul, zahărul ars şi stins cu puţină apă şi zeama de lămâie.
Laşi să dea în câteva clocote, cât să se îngroaşe, potriveşti gustul de sare şi-l dai deoparte.
Cartofii îi fierbi şi prepari apoi un piure obişnuit. Il aduci la masă alături de friptură cu sosul de smântână.
Poftă bună!