Iepure in sos de smantana
PrinteazaIepure in sos de smantana din: muschiulet de iepure, morcov, ceapa, usturoi verde, smantana, ceapa, unt sau ulei de masline, patrunjel, coriandru, dovlecel, dafin.
- 600 g muşchiuleţ de iepure
- un morcov
- 2 fire ceapă verde
- 2 fire usturoi verde
- 200 ml smântână
- o ceapă mare
- 2-3 linguri de unt sau ulei de măsline
- câteva fire de pătrunjel
- 1/2 linguriţă coriandru măcinat
- 1 dovlecel
- o foaie de dafin
Mod de preparare:
Carnea de iepure se spală, se şterge cu prosoape de bucătărie, apoi se porţionează. Morcovul şi dovleoelul se taie cubuleţe, ceapa se taie mărunt. Ceapa verde şi usturoiul se toacă mărunt.
Se încinge untul sau uleiul şi se se căleşte carnea pe toate părţile; se scoate într-un castron. în acelaşi unt rămas se căleşte ceapă, apoi se adaugă morcovul şi dovlecelul. Totul se ţine pe foc timp de 4-5 minute.
Se adaugă în mâncare o cană cu apă sau supă de legume, apoi foaia de dafin, coriandrul, carnea, sarea şi piperul. Se lasă să fiarbă domol până e gata carnea.
Se adaugă smântână şi se lasă să mai fiarbă puţin, până capătă consistenţa unui sos. Se adaugă verdeaţa tocată şi se mai ţine pe foc 2 minute.
Se ia mâncarea de pe foc, se pune capacul şi se lasă să se întrepătrundă aromele. Se serveşte caldă, acompaniată de murături şi vin alb.
Pofta buna!