Iepure in vin rosu
PrinteazaIepure in vin rosu din: pulpa de iepure, ciuperci, ceapa, morcovi, usturoi, unt, ulei de masline, vin, miere, cimbrisor, sare, piper.
- 2 kg pulpă de iepure
- un kg ciuperci
- 4-5 fire ceapă
- 3 morcovi
- o căpăţână usturoi
- 100 g unt
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 200 ml vin toşu
- 2 linguri miere
- 3 crenguţe cimbrişor
- sare
- piper negru boabe şi măcinat
- folie alimentară
Mod de preparare:
Carnea de iepure se curăţă de pieliţe şi se ţine 5-10 minute în apă rece. Se lasă apoi să se scurgă în sită şi se aranjează într-o tavă termorezistentă.
Separat, se prepară sosul. Vinul, sarea, mierea, usturoiul, cimbrişorul şi piperul se amestecă bine şi se toarnă peste carnea de iepure. Se înţeapă pulpa cu o scobitoa re pentru a o pătrunde aromele.
Se acoperă cu folie alimentară si se lasă la frigider sau în cămară aproximativ 48 de ore.
După ce a stat la macerat, se desface folia şi se bagă la cuptor, la 180°C.
Intre timp, se pregătesc legumele. Se spală, se curăţă şi se călesc în untul topit în prealabil. Se condimentează cu sare şi piper şi se bagă în cuptor câteva minute.
După ce s-au rumenit, carnea şi legumele se servesc ornate cu cimbrişor proaspăt.
Iepure in vin rosu
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata carne de iepure