Iepure inabusit cu lamaie si usturoi
PrinteazaIepure inabusit cu lamaie si usturoi din: iepure, usturoi, lamai, ulei de masline, vin alb sec, foaie de dafin, cimbru, sare si piper.
- 1 iepure de circa 1,5 kg
- 20 catei de usturoi
- 2 lamai
- 1 lingura cu ulei de masline
- 15 cl vin alb sec
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguta de cimbru
- sare si piper
Mod de preparare:
Tăiaţi iepurele bucăţi şi înlăturaţi capul. Nu curăţaţi usturoiul, dar frecaţi-l între degete pentru a scutura foile uscate. Stoarceţi zeama de la cele 2 lămîi şi radeţi coaja de la 1 lămîie. Incălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi uleiul de măsline la încălzit pe foc, într-o cratiţă cu capac care merge la cuptor.
Rumeniţi uşor bucăţile de iepure timp de 10 minute, întorcîndu-le mereu. Scoateţi bucăţile de carne pe un platou, puneţi căţeii de usturoi în cratiţă şi prăjiţi-i 3-4 minute, tot pe foc domol, ca să nu se întărească. Puneţi din nou bucăţile de carne în cratiţă, turnaţi vinul alb şi sucul de lămîie, adăugaţi coaja de lămîie, foaia de dafin şi cimbrul, apoi săraţi şi piperaţi.
Lăsaţi cratiţa la fiert pe foc mic, pînă începe să clocotească, apoi acoperiţi cratiţa cu capacul şi băgaţi la cuptor. Lăsaţi la fiert 1 oră, întorcînd bucăţile o dată sau de două ori, pînă ce carnea este bine pătrunsă. Scoateţi cratiţa din cuptor, puneţi conţinutul pe un platou cald şi serviţi imediat.
Iepure inabusit cu lamaie si usturoi
Pofta buna!
Este foarte buna carnea de iepure