Iepure înăbuşit la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de Iepure înăbuşit la cuptor din: iepure, sare, piper, usturoi, ceapa, rosii, ardei grasi, ulei de masline, boia, vin alb, supa, rozmarin, cimbru si masline.
- 1 iepure curatat (circa 1,8 kg, portionat in 8 bucati)
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- 4 cepe
- 6 rosii
- 3 ardei grasi rosii
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura boia
- 125 ml vin alb
- 125 ml supa
- 2 fire rozmarin
- 2 fire cimbru
- 40 g masline negre
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge, se sărează şi se piperează. Se spală şi se curăţă legumele. Se taie sferturi usturoiul şi ceapa. Se opăresc roşiile, se trec prin jet de apă rece, se decojesc şi se curăţă eventual de seminţe. Se taie pulpa cuburi.
Se taie ardeii graşi cuburi. Se încinge uleiul şi se prăjesc bucăţile de iepure, întorcându-se. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se prăjesc; se pudrează cu boia. Se toarnă vin şi supă, se adaugă verdeaţa şi se acoperă vasul. Se lasă să se înăbuşe cca 90 min.
După 45 min. se adaugă roşiile şi ardeiul gras. Se adaugă măslinele, eventual se îndepărtează firele de verdeaţă. Se serveşte cu pâine albă.
Iepure înăbuşit la cuptor
Pofta buna!
Din asta vreau si eu 🙂