Iepure la cuptor cu cimbru si bacon

Printeaza

Iepure la cuptor cu cimbru si bacon din: iepure, cartofi, ceapă, bacon neafumat, usturoi, cimbru proaspăt, foaie dafin, vin alb sec, ulei, sare, piper.

Iepure la cuptor cu cimbru si bacon

Iepure la cuptor cu cimbru si bacon Ingrediente:

  • 1 iepure
  • 1 kg cartofi noi
  • 1 ceapă mare
  • 150 g cuburi de bacon neafumat
  • 3 căţei usturoi
  • 1 crenguţă cimbru proaspăt
  • 1 foaie dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

Iepure la cuptor cu cimbru si bacon Mod de preparare:

Ceapa tăiată peştişori si baconul se pun la călit într-o lingură de ulei. Intre timp, cartofii se curăţă si se taie cuburi.

Se pune ceapa călită peste cartofi, într-un vas de cuptor. Se asază deasupra iepurele porţionat.

Se stropeşte totul cu restul de ulei, se adaugă căţeii de usturoi, se pun cimbrul si foaia de dafin, se toarnă vinul, se presară cu sare şi piper şi se dă vasul la cuptor pentru 50 de minut.

Se stropeşte periodic carnea cu sosul din vas.

Iepure la cuptor cu cimbru si bacon

Iepure la cuptor cu cimbru si bacon

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. bun, bun iepurele asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.