Iepure la cuptor cu cimbru si bacon
PrinteazaIepure la cuptor cu cimbru si bacon din: iepure, cartofi, ceapă, bacon neafumat, usturoi, cimbru proaspăt, foaie dafin, vin alb sec, ulei, sare, piper.
Iepure la cuptor cu cimbru si bacon Ingrediente:
- 1 iepure
- 1 kg cartofi noi
- 1 ceapă mare
- 150 g cuburi de bacon neafumat
- 3 căţei usturoi
- 1 crenguţă cimbru proaspăt
- 1 foaie dafin
- 100 ml vin alb sec
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Iepure la cuptor cu cimbru si bacon Mod de preparare:
Ceapa tăiată peştişori si baconul se pun la călit într-o lingură de ulei. Intre timp, cartofii se curăţă si se taie cuburi.
Se pune ceapa călită peste cartofi, într-un vas de cuptor. Se asază deasupra iepurele porţionat.
Se stropeşte totul cu restul de ulei, se adaugă căţeii de usturoi, se pun cimbrul si foaia de dafin, se toarnă vinul, se presară cu sare şi piper şi se dă vasul la cuptor pentru 50 de minut.
Se stropeşte periodic carnea cu sosul din vas.
Iepure la cuptor cu cimbru si bacon
Pofta buna!
bun, bun iepurele asta!