Iepure la cuptor cu garnitura de castane, ciuperci prajite si soteu de mazare
PrinteazaIepure la cuptor cu garnitura de castane, ciuperci prajite si soteu de mazare
- 1,600 kg carne de iepure (pulpă sau spinare)
- 1 pahar vin roşu
- 1/2 lingură făină
- 400 g castane
- 1/2 l supă de iepure sau apă
- 60 g unt
- sare
- piper
- 1 ceapă
- 100 g zarzavat
- 1 foaie dafin
- 12 ciuperci
- 12 crutoane
- 300 g mazăre
- 50 g ulei
Mod de preparare:
Se aşază carnea în tavă cu: ulei, puţină supă, ceapa tocată, zarzavat tăiat, sare şi piper şi se dă la cuptor (circa 50 minute) pînă ce carnea este gata.
Pe parcurs, se stropeşte cu supă să nu se ardă fondul (sosul gros). Se scoate din tavă, se face sosul cu făină şi se fierbe cu supă, vin, dafin, sare, piper.
Se strecoară sosul peste carne. Se fac garniturile: castane glasate în sos cu puţin zahăr, ciuperci prăjite aşezate pe crutoane şi mazăre sotată în unt.
Se taie carnea, se aşază pe platou cu garniturile respective şi se pune puţin sos pe friptură. Restul de sos, se serveşte la sosieră.
Pofta buna!
Ce-as manca niste iepure 🙂