Iepure la cuptor cu garnitura de castane, ciuperci prajite si soteu de mazare

Printeaza

 Iepure la cuptor cu garnitura de castane, ciuperci prajite si soteu de mazare

Ingrediente:Iepure la cuptor cu garnitura de castane, ciuperci prajite si soteu de mazare

  • 1,600 kg carne de iepure (pulpă sau spinare)
  • 1 pahar vin roşu
  • 1/2 lin­gură făină
  • 400 g castane
  • 1/2 l supă de iepure sau apă
  • 60 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 100 g zarzavat
  • 1 foaie dafin
  • 12 ciuperci
  • 12 crutoane
  • 300 g mazăre
  • 50 g ulei

 

Mod de preparare:

Se aşază carnea în tavă cu: ulei, puţină supă, ceapa tocată, zarzavat tăiat, sare şi piper şi se dă la cuptor (circa 50 minute) pînă ce carnea este gata.

Pe parcurs, se stropeşte cu supă să nu se ardă fondul (sosul gros). Se scoate din tavă, se face sosul cu făină şi se fierbe cu supă, vin, dafin, sare, piper.

Se strecoară sosul peste carne. Se fac garniturile: castane glasate în sos cu puţin zahăr, ciuperci prăjite aşezate pe crutoane şi mazăre sotată în unt.

Se taie carnea, se aşază pe platou cu garniturile respective şi se pune puţin sos pe friptură. Restul de sos, se serveşte la sosieră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce-as manca niste iepure 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.