Iepure la cuptor cu vin
PrinteazaIepure la cuptor cu vin din: iepure, cartofi, ceapă, bacon, usturoi, cimbru proaspăt, foaie dafin, vin alb sec, ulei, sare, piper.
- 1 iepure
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă mare
- 150 g cuburi de bacon
- 3 căţei usturoi
- 1 crenguţă cimbru
- 1 foaie dafin
- 100 ml vin alb
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa tăiată peştişori si baconul se pun la călit într-o lingură de ulei. Intre timp, cartofii se curăţă si se taie cuburi. Se pune ceapa călită peste cartofi, într-un vas de cuptor.
Se asază deasupra iepurele porţionat. Se stropeşte totul cu restul de ulei, se adaugă căţeii de usturoi, se pun cimbrul si foaia de dafin, se toarnă vinul, se presară cu sare şi piper.
Se dă vasul la cuptor pentru 50 de minute.
Pofta buna!