Iepure la cuptor
PrinteazaIepure la cuptor
- 1 iepure
- 2 cepe
- 1/2 ţelină potrivită
- 1 morcov
- câteva boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 1 ramură de cimbru
- 100 ml vin roşu
- sare
- boabe de muştar (opţional)
- 100 ml oţet
- 1 câpăţână usturoi
- câteva bucăţele şuncă
- puţin ulei
Mod de preparare:
Tai bucăţele toate legumele şi le pui la fiert cu restul de ingrediente, în afară de came. După ce s-au fiert, stingi focul şi când s-au răcit puţin introduci camea de iepure.
Ţii iepurele curăţat şi spălat în această marinată. A doua zi speli bine camea, o împănezi cu usturoi şi cu bucăţele de şuncă şi o dai la cuptor într-o tavă cu ulei şi 2-3 căni de apă.
Când scade apa, poţi adăuga puţină marinată (numai când friptura este aproape gata). Este foarte bună cu gamitură de cartofi natur sau prăjiţi şi diverse salate.
Poftă bună!