Iepure cu legume si paste orzo
PrinteazaIepure cu legume si paste orzo din: iepure, morcovi, paste orzo, masline, rosii in suc, ceapa, usturoi, vin alb, ulei, curry, scortisoara, cimbru, dafin, cuisoare, sare, piper, paturnjel, ardei iute, coriandru.
- un iepure
- 4 morcovi
- 200 g paste orzo
- 300 g măsline verzi
- două conserve roşii in suc
- 3 cepe
- usturoi
- 300 ml vin alb
- 175 ml ulei
- 5 g curry
- scorţişoară
- cimbru
- dafin
- două cuişoare
- sare
- piper
- pătrunjel
- ardei iute
- coriandru
Mod de preparare:
Iepurele se taie în bucăţi mici, se spală şi se scurg de apă. Se încinge jumătate din cantitatea de ulei, se pune carnea, se căleşte până devine aurie şi se scot într-un bol.
In acelaşi ulei se pun două cepe curăţate şi tocate mărunt, trei morcovi tăiaţi rondele şi se călesc cinci minute.
Se adaugă 5 căţei de usturoi întregi şi se călesc încă două minute. Se toarnă vinul alb, roşiile pasate, sucul de roşii din conservă, măslinele, sare şi piper după gust.
Se adaugă beţişorul de scorţişoară şi cuişoarele, cimbrul, ardeiul iute şi o frunză de dafin.
Se pun bucăţile de carne, se toarnă puţină apă, se acoperă cu un capac şi se fierbe totul o oră la foc mediu.
Ceapa şi morcovul rămas se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în restul de ulei.
Se adaugă curry, sare şi piper, se prăjesc un minut apoi se adaugă pastele orzo fierte în apă cu sare.
Se amestecă, se pun în farfurii alături de iepurele cu legume şi se servesc imediat.
Intr-o oală se pun 160 g zahăr tos şi se ţine pe foc până începe să se caramelizeze.
Iepure cu legume si paste orzo
Pofta buna!