Iepure cu legume picante
PrinteazaIepure cu legume picante din: carne de iepure, cartofi, usturoi verde, ardei iute, ceapa verde, ardei capia, patrunjel, ardei grasi, vin alb, cuisoare, scortisoara, sare, piper, ulei de masline, iaurt.
- 4 bucati carne de iepure
- 800 g cartofi
- o legatura usturoi verde
- un ardei iute
- o legatura de ceapa verde
- 3 ardei capia
- patrunjel
- doi ardei grasi
- 800 ml vin alb
- doua cuisoare
- un baton scortisoara
- sare
- piper
- ulei de masline
- iaurt
Mod de preparare:
Carnea de iepure se spală, se pune într-un vas împreună cu jumătate din ceapa şi usturoiul verde. Se presară sare şi piper după gust, se adaugă cuişoarele, uleiul, trei sferturi din vinul alb, scorţişoara şi câteva fire de pătrunjel.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece circa trei ore. Se pune totul într-o tavă şi se introduce în cuptorul încins. Se coc la foc mediu până când carnea devine aurie şi poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Cartofii se spală şi se taie cuburi.
Se pun într-o tavă împreună cu ardeii capia şi ardeii graşi tăiaţi cuburi, ardeiul iute tocat mărunt sau felii subţiri. Se presară sare şi piper, se toarnă restul de vin, ulei şi se pun câteva fire de pătrunjel.
Usturoiul şi ceapa rămasă se taie bucăţi şi se presară peste cartofi. Se adaugă puţină apă, se introduc în cuptor şi se coc 30-45 de minute, cât să se înmoaie cartofii.
Carnea se serveste alaturi de legumele picante, ca atare sau cu iaurt si patrunjel.
Iepure cu legume picante
Pofta buna!