Iepure moldovenesc

Printeaza

Iepure moldovenesc

Ingrediente:

  • iepure marinat
  • ulei
  • ceapă
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • bulion
  • foaie de dafin
  • vin

 

Mod de preparare:

Iepure moldovenesc: Se scoate iepurele din marinată, se şterge cu un şervet curat, se taie în bucăţi şi se căleşte în mult ulei. Se pune apoi în altă cratiţă.

Se toarnă deasupra puţină apă şi se lasă să fiarbă încet şi acoperit.

In uleiul rămas se prăjeşte multă ceapă tocată mărunt şi cînd ceapa este aproape gata, se adaugă usturoi tocat mărunt (un sfert din cantitatea de ceapă).

Se mai prăjesc puţin împreună, apoi se adaugă 100 g bulion de roşii, boabe de piper, o foaie de dafin şi sare după gust.

Se stinge cu vin şi apă, se toarnă totul peste iepure, fără a strecura (pentru ca să fie ca o tocană). Se lasă să fiarbă circa 20 min.

In general iepurele se prepară cu mult ulei şi vin.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.