Iepure inabusit cu masline negre si ierburi aromatice
PrinteazaO reteta delicioasa de iepure inabusit cu masline negre si ierburi aromatice din: iepure, hasme, vin alb sec, suc de rosii, ierburi aromatice, supa de legume, orz fiert, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 1 iepure de 1 kg, tăiat bucăţi
- 4 haşme
- 1 pahar de vin alb sec
- 300 g suc de roşii cu pulpă
- 100 g măsline negre fără sâmburi
- 1 legătură de ierburi aromatice (maghiran, mentă, busuioc, pătrunjel)
- 2 pahare de supă de legume
- 400 g orz fiert
- 8 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Spălaţi bine ierburile aromatice, scurgeţi-le şi tăiaţi mare jumătate din cantitate, ţinând restul deoparte pentru ornarea farfuriei.
Curăţaţi haşmele, tăiaţi-le felii şi căliţi-le într-o tigaie cu 4 linguri de ulei extravirgin de măsline; după 5 minute adăugaţi bucăţile de carne de iepure şi lăsaţi-le să se rumenească uniform, întorcându-le pe toate părţile.
Potriviţi de sare şi de piper şi stropiţi cu vin, lăsându-l să se evapore la foc iute; daţi focul mic, turnaţi sucul de roşii, adăugaţi măslinele şi jumătate din ierburile aromatice tocate. Lăsaţi pe foc aproximativ 40 de minute, amestecând şi turnând deasupra din când în când supă caldă de legume.
Cu uleiul de măsline rămas condimentaţi orzul fiert, adăugând şi restul de tocătură de ierburi aromatice; potriviti de sare, amestecaţi, iar pe urmă puneţi orzul în patru castronele.
Impărţiţi pe farfurii iepurele şi ornaţi-l cu ierburile aromatice rămase întregi; serviţi-l însoţit de orzul aromatizat la rândul lui cu alte câteva frunzuliţe de ierburi aromatice.
Iepure inabusit cu masline negre si ierburi aromatice
Poftă bună!