Iepure cu orez şi stafide

Printeaza

Iepure cu orez şi stafide din: pulpe de iepure, orez, ceapa, ulei, curry, scortisoara, cardamom, chimen, stafide, seminte de floarea soarelui, vin, usturoi, cuisoare, salvie, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Iepure_cu_orez_si_stafide

  • 4 pulpe de iepure
  • 150 g orez
  • doua cepe
  • 150 ml ulei
  • 5 g curry
  • 3 g scortisoara
  • 2 g cardamon
  • 5 g chimen
  • 40 g stafide
  • 20 g seminte de floarea soarelui
  • 250 ml vin alb
  • usturoi
  • 3 cuisoare
  • salvie
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Pulpele de iepure se spală, -L se pun într-un vas şi deasupra se toarnă vinul.

Se adaugă o cană cu apă, cuişoarele, salvia tocată, 3 căţei de usturoi feliat sau pisat, sare şi piper.

Se toarnă puţin ulei, se amestecă totul, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece minimum o oră.

Se pune o oală cu apă la fiert, se presară sare după gust şi orezul, scorţişoara şi curry.

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele. Se încinge restul de ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa cinci-zece minute.

Se adaugă cardamonul pisat, seminţele de floarea-soarelui, stafidele şi se ţin pe foc două minute.

Se adaugă orezul fiert scurs de apă, se amestecă şi se condimentează dacă mai este nevoie.

Se amestecă marinata din nou cu carnea de iepure, se introduce vasul în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până poate fi pătrunsă cu o furculiţă.

Se servesc ca atare presarate cu patrunjel tocat.

 

Iepure cu orez şi stafide

Iepure_cu_orez_si_stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.