Iepure pane cu cimbru
PrinteazaO reteta de iepure pane cu cimbru din: spinari de iepure, pesmet, cimbru, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, feliute de lamaie si crengute de cimbru.
- 2 spinări de iepure (circa 650 g)
- 150 g pesmet
- 2 crenguţe de cimbru
- 1 lămâie
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
pentru decor:
- feliuţe de lămâie
- 2-3 crenguţe de cimbru
Mod de preparare:
Pune spinările de iepure pe planşetă, scoate muşchii şi taie din ei medalioane cu grosimea de 2 cm. Aşază medalioanele într-un castron. Adaugă două linguri de ulei de măsline şi zeama de la lămâie.
Amestecă bine pentru a se aroma uniform, apoi sărează şi piperează, după gust. Amestecă bine şi lasă-le să se odihnească 30 de minute, apoi scoate-le din marinată.
Amestecă într-un castron pesmetul cu uleiul rămas şi frunzele de cimbru tocate. Tăvăleşte medalioanele de iepure prin acest amestec.
Aşază grătarul la distanţă mare de jar şi, când acesta s-a încins, pune pe el medalioanele pane. Intoarce-le des şi ia-le de pe grătar atunci când, făcând o mică tăietură în carne, nu se mai văd filamentele rozalii. Pune medalioanele pe farfurii, aşază alături 2 feliuţe de lămâie şi decorează cu crenguţe de cimbru.
Iepure pane cu cimbru
Poftă bună!