Carne de iepure cu legume sotate si vin din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6 catei de usturoi […]
Iepure pregatit saseste
PrinteazaO reteta de iepure pregatit saseste din: iepure, faina, zeama de carne, morcovi, telina, sare, piper servita cu smantana.
- un iepure
- două linguri de ulei
- o lingură de făină
- un kg zeamă de carne
- două linguri de smîntînă
- zeama de la o lămîie
pentru baiţ:
- două pahare de apă
- o jumătate de pahar de oţet
- doi morcovi
- o ţelină mică
- o ceapă
- două foi de dafin
- sare
- piper
- cuişoare
Mod de preparare:
Intr-un castron se prepară baiţul, în care se pun bucăţile de iepure tăiate potrivit de mari, spălate puţin.
Se lasă să se marineze timp de 24 ore, după care se scot, se şterg cu un prosop curat şi se pun la prăjit într-o cratiţă cu ulei încins.
Cînd s-au rumenit se adaugă făina şi se rumeneşte şi ea, apoi se pun zarzavatul de la marinat, zeama de lămîie şi o mică cantitate de baiţ. Se lasă să dea în clocot.
Cînd carnea este fiartă se scoate şi se aşază pe o farfurie. Sosul se trece prin strecurătoare.
I se adaugă smîntînă şi se toarnă peste carne. Se serveşte imediat.
Poftă bună!
poate iti place si:
Iepure cu smantana si vin alb
Iepure cu smantana si vin alb din: iepure, vin, ceapa, mustar, smantana, ulei. Ingrediente: un iepure un litru vin alb 2 cepe 6 linguri muştar iute 200 g smântână 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se porţionează iepurele, se unge cu muştar şi apoi se rumeneste în ulei timp de 10 minute. […]
Pofta buna!