Iepure cu rozmarin

Printeaza

Iepure cu rozmarin din: carne de iepure, usturoi, unt, ulei de masline, vin, rozmarin, dafin, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 kg carne de iepure
  • 10 căţei usturoi
  • 5 linguri unt
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 400 ml vin roşu
  • 1 lingură rozmarin măcinat
  • dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Iepure cu rozmarin:

Carnea se spală, se scurge şi se taie în 10-12 bucăţi. Intr-un vas termorezistent se pune la foc uleiul, se adaugă unt şi bucăţile de carne.

Carnea se prăjeşte, se scoate, iar în sosul rămas se căleşte usturoiul zdrobit. Carnea se condimentează şi se pune din nou în vas.

Se toarnă peste ea vin roşu şi se adaugă rozmarin şi dafin. Se acoperă vasul şi se introduce la cuptor timp de 45 de minute, apoi se descoperă vasul şi se mai lasă 10-15 minute până se rumeneşte carnea.

Se serveşte cu salată proaspătă şi vin roşu.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Rozmarinul se potriveste perfect cu carnea de iepure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.