Iepure în saramură
PrinteazaO reteta delicioasa de iepure in saramura din: iepure, usturoi, patrunjel, boia iute, chimion, oregano, cimbru, ulei de masline extravirgin, otet, sare, ardei iute rosu si sare.
- 1 iepure
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 vârf de cuţit de boia iute
- 1/2 linguriţă chimion
- 4 frunzuliţe de oregano
- 1 lingură cimbru
- 100 ml ulei de măsline extravirgin
- 4 linguri de oţet
- sare
pentru sos:
- 3 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2linguriţă de chimion
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Pisează într-un mojar 2 căţei de usturoi, adaugă pătrunjelul, cimbrul, un vârf de cuţit de boia iute, chimionul, oregano şi un vârf de cuţit de sare.
La sfârşit, pune puţin ulei, oţetul şi amestecă bine.
Spală iepurele şi taie-1 bucăţi. Pune-le în compoziţia obţinută mai înainte, amestecă-le, acoperă vasul cu folie de aluminiu alimentară şi lasă-le peste noapte să se marineze.
Adaugă într-un vas ulei de două degete şi încinge-l, aşază bucăţile de iepure în el şi pune-le circa 20 de minute în cuptorul cu microunde reglat la funcţia de coacere.
Zdrobeşte în mojar ardeiul iute, 3 căţei de usturoi, chimionul şi un praf de sare; adaugă apoi uleiul de măsline şi o picătură de oţet.
Serveşte bucăţile de iepure fierbinţi, împreună cu sosul rece.
Iepure în saramură
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata iepure