Friptura de iepure in bere din: iepure, bere, ceapa, boabe de ienupar, dafin, sare, piper. Ingrediente: un iepure porţionat 400 ml bere neagră 3 cepe o lingură boabe de ienupăr 2 foi dafin sare piper Mod de preparare: Din ceapă se face un pat în tava de cuptor şi apoi se aşază carnea porţionată. Se presară […]
Iepure cu smantana si vin alb
PrinteazaIepure cu smantana si vin alb din: iepure, vin, ceapa, mustar, smantana, ulei.
Carnea de iepure este o sursă sănătoasă de proteine și nutrienți și poate face parte dintr-o dietă echilibrată și sănătoasă. Bogată în proteine: Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare.
Scăzută în grăsimi și calorii: Carnea de iepure este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate sau să mențină o dietă sănătoasă.
- un iepure
- un litru vin alb
- 2 cepe
- 6 linguri muştar iute
- 200 g smântână
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se porţionează iepurele, se unge cu muştar şi apoi se rumeneste în ulei timp de 10 minute.
Se scot, se pune ceapa tocată, se presară cu sare şi se stinge cu 100 ml vin.
Se pune amestecul cu ceapă în tava de cuptor, se toarnă vinul rămas, se adaugă 100 ml apă.
Se aşază deasupra bucăţile de carne şi se lasă la cuptor pentru 40 de minute.
Se scoate carnea, iar sosul se fierbe 5 minute cu smântână.
Serviti.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de iepure cu smantana
Ciorba de iepure cu smantana din: carne de iepure, pastarnac, ceapa, smantana, morcovi, bors, faina, patrunjel, leustean, sare, dafin, cuisoare, otet. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 100 g păstârnac 150 g ceapă 80 g smântână 100 g morcovi 1 I borş 40 g făină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură leuştean sare foi de […]
Pofta buna!