Friptura de iepure in bere din: iepure, bere, ceapa, boabe de ienupar, dafin, sare, piper. Ingrediente: un iepure porţionat 400 ml bere neagră 3 cepe o lingură boabe de ienupăr 2 foi dafin sare piper Mod de preparare: Din ceapă se face un pat în tava de cuptor şi apoi se aşază carnea porţionată. Se presară […]
Iepure in sos alb de ciuperci
PrinteazaIepure in sos alb de ciuperci din: iepure, ciuperci, ceapa, lamaie, vin, smantana, faina, unt.
- 1,5 kg iepure
- 1/2 kg ciuperci albe
- 2 cepe
- o lămâie
- 100 ml vin alb
- 200 ml smântână pentru gătit
- 2 linguri făină
- 50 g unt
- o legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu sare şi piper şi apoi se trec prin acest amestec bucăţile de carne.
Se topesc 25 g unt şi se rumeneşte carnea circa 10 minute. Se scoate carnea şi se pune ceapa tocată la călit.
Se repune carnea peste ceapă, se toarnă vinul şi 100 ml apă şi se lasă 40 de minute la fiert.
Ciupercile se călesc în restul de unt, se stropesc cu suc de lămâie şi se presară cu sare.
Când carnea a fiert, se scoate din sos, se lasă să fiarbă 5 minute, se pun ciupercile, se lasă 3 minute la fiert, se adaugă carnea şi smântână şi se mai fierb 5 minute.
Se serveşte cu pătrunjel tocat deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de iepure cu smantana
Ciorba de iepure cu smantana din: carne de iepure, pastarnac, ceapa, smantana, morcovi, bors, faina, patrunjel, leustean, sare, dafin, cuisoare, otet. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 100 g păstârnac 150 g ceapă 80 g smântână 100 g morcovi 1 I borş 40 g făină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură leuştean sare foi de […]
Piftie de iepure
Piftie de iepure din: iepure, morcovi, radacina de telina, zucchini, ardei gras gelatină, boabe de piper, foi de dafin, cuişoare, oţet, oua. Ingrediente: 1 iepure curăţat 4 morcovi mari 1 rădăcină de ţelină 4 zucchini 2 ardei graşi roşii 14 foi gelatină 10 boabe de piper 2 foi de dafin 2 cuişoare 1/4 ceaşcă oţet 2 albuşuri coji de ouă […]
Placinta cu carne de iepure si susan
Placinta cu carne de iepure si susan din: faina, praf de copt, susan, unt, iepure, bacon, legume, condimente, verdeata. Ingrediente: 250 g făină 10 g praf de copt 125 ml supă de legume 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt un ou bătut, pentru uns 2 linguri cu seminţe de susan, opţional Pentru umplutura: 1 iepure […]
Pofta buna!