Iepure in sos de bere
PrinteazaIepure in sos de bere din: pulpe de iepure, slanina, ceapa, ciuperci, bere, faina, cimbrisor, dafin, amidon, boia, patrunjel, sare, piper.
- 4 pulpe de iepure
- 50 g slănină afumată
- 1 ceapă
- 250 g ciuperci Champignon
- 350 ml bere blondă
- 4 linguri făină
- cimbrişor
- 1 frunză de dafin
- 1 lingură amidon
- 2 linguri apă
- sare
- piper
- boia dulce
- frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu sare, piper şi boia, se tăvălesc pulpele prin acest amestec. Slănina tăiată cubuleţe se prăjeşte, se scot jumările, iar în grăsimea rămasă se prăjesc pulpele pe ambele părţi.
Se adaugă ceapa mărunţită, feliile de ciuperci, jumările, cimbrişorul, frunza de dafin, se sărează puţin, se toarnă berea şi se înăbuşe totul sub capac, pe foc mic.
Când carnea este gata, se scoate, iar sosul se îngroaşă cu amidonul amestecat cu apă. Se presară cu frunze de pătrunjel, se lasă să dea câteva clocote şi se ia de pe foc.
Pulpele se servesc cu sos şi cu garnitură după plac.
Iepure in sos de bere
Pofta buna!