Iepure cu sos condimentat
PrinteazaIepure cu sos condimentat din: iepure, morcovi, smantana, mustar, cimbru, rozmarin, vin, ceapa, usturoi, ardei iute, cuisoare, ulei, sare, piper.
- un iepure
- 4 morcovi
- 300 ml smantana
- o lingura cu mustar
- o lingura cu cimbru
- doua fire de rozmarin
- un litru vin alb demisec
- o ceapa alba
- doi catei de usturoi
- un ardei iute
- 4 cuisoare
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie felii. Iepurele se spală, se taie bucăţi şi se pune într-o oală de pământ. Se presară sare şi piper după gust, se pun crenguţele de rozmarin, ardeiul iute şi cuişoarele.
Se toarnă deasupra trei sferturi din vinul alb, o cană cu apă şi puţin ulei, se acoperă cu un capac şi se introduce în cuptorul încins pentru circa o oră.
Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie fâşii subţiri. Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă, se pun morcovii şi se călesc 5 minute.
Se toarnă deasupra vinul rămas şi se condimentează. Se fierb până scade vinul şi se păstrează la cald.
Smântână se amestecă bine cu muştar, sare, piper şi cimbru şi se serveşte alături de carnea de iepure şi morcovii sotaţi.
Iepure cu sos condimentat
Pofta buna!