Iepure cu sos de legume
PrinteazaIepure cu sos de legume din: carne de iepure, orez, ardei capia, ardei gras, usturoi, praz, ciuperci, telina, rosii, ardei iute, sos de soia, ulei, sare, piper, busuioc, sfecla rosie.
- 600 g carne de iepure
- 150 g orez
- doi ardei capia
- un ardei gras
- 4 catei de usturoi
- un fir de praz
- 200 g ciuperci
- o tija de telina
- doua rosii
- un ardei iute
- doua linguri cu sos de soia
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- busuioc
- sfecla rosie
Mod de preparare:
Carnea de iepure se spală, se scurge de apă, se condi¬mentează şi se introduce la rece 30 de minute. Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Tija de ţelină se spală, se taie felii potrivit de groase şi se pune lângă ceapă. Ardeii capia, ardeiul gras şi ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cuburi sau felii subţiri.
Ciupercile se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii. Se încinge jumătate din ulei într-o cratiţă, se călesc legumele zece minute, se condimentează, se adaugă roşiile feliate, sosul de soia, usturoiul şi se mai ţin pe foc cinci minute.
Carnea de iepure se prăjeşte în uleiul rămas, se taie bucăţele şi se amestecă împreună cu sosul de legume.
Orezul se fierbe în apă cu sare, se pune în farfurii, deasupra se pune carnea cu legume şi se presară cu busuioc proaspăt tocat.
Se serveste ca atare sau cu o salata de sfecla rosie.
Iepure cu sos de legume
Pofta buna!