Iepure în sos de vin din: carcasa de iepure, cimbru, foi de dafin, scortisoara, lamaie, ou, sare, vin, ceapa, morcov, telina, faina, miere, cartofi, pasta de tomate, pesmet, spanac, ulei, supa de legume.
Ingrediente:
1 carcasă de iepure
5 crenguțe de cimbru
7 foi de dafin
2 batoane de scorțișoară
1 lămâie
1 ou
sare
400 ml vin
1 ceapă
1 morcov
1 țelină
2 linguri făină
1 lingură miere
400 g cartofi
3 linguri pastă de tomate
pesmet
ulei
300 g spanac proaspăt
200 ml supă de legume
Mod de preparare:
Speli iepurele și îl pui într-o tăviță. Îl presari cu cimbru, 3 foi de dafin rupte în bucăți, coajă de lămâie rasă, puțină sare și îl stropești cu vinul.
Adaugi în tavă și batoanele de scorțișoară. Acoperi cu folie și păstrezi iepurele în frigider pentru cel puțin 3 ore, dar cel mai bine de seara până dimineața.
Dacă lichidul nu acoperă în întregime iepurele, e nevoie să îl întorci periodic, pentru ca toată carnea să se marineze.
Cureți morcovul, ceapa și țelina. Le tai mărunt și le călești la foc mic, în 2 linguri de ulei.
Adaugi pasta de tomate și torni treptat marinada. Pui într-o tavă legumele cu sosul și iepurele.
Introduci tava încuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 50 de minute. Întorci iepurele și îl stropești cu sos.
Fierbi 10 minute sosul rămas, împreună cu mierea și făina dizolvată în supa de legume.
Fierbi cartofii curățați și tăiați cuburi. Îi faci piure, amesteci cu pesmet și ou și formezi crochete pe care le treci prin pesmet și le prăjești
în ulei încins.
Tai ceapa mărunt, o prăjești în puțin ulei și adaugi spanacul după 1-2 minute. Servești iepurele cu crochetele și cu spanac.
Iepure in sos de vin cu usturoi din: iepure salbatic, faina, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin alb. Ingrediente: 1 iepure 50 g făină, condimentata cu sare și piper negru proaspat macinat 300 ml ulei de măsline 5 crengute de rozmarin 30 de catei de usturoi, decojit 300 ml vin alb sec Mod […]
Iepure cu sos alb de vin din: iepure, morcovi, ceapa, ciuperci, smantana, lamaie, faina, vin, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de iepure un cub concentrat de legume 2 morcovi o ceapă o cutie mică ciuperci 200 g smântână grasă o lămâie un gălbenuş 2 linguri făină 250 ml vin alb 100 g unt […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.