Iepure cu sparanghel, arpacas si mazare
PrinteazaIepure cu sparanghel, arpacas si mazare din: muşchi de iepure, sare, chimen, usutroi, ulei, arpacas, supa de legume, sparanghel verde, mazăre congelată, piper, busuioc, roşii cherry, parmezan.
Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare.
Carnea de iepure este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate sau să mențină o dietă sănătoasă.
Ingrediente:
- 500 g muşchi de iepure
- sare
- 1 linguriţă chimen
- 2 căţei de usturoi
- ulei
- 200 g arpacaş
- 1 l supă de legume
- 50 g sparanghel verde
- 100 g boabe de mazăre congelată
- piper
- 4 fire de busuioc
- 120 g roşii cherry
- 30 g parmezan
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge şi se taie cuburi. Se presară sare şi chimen şi se aşază într-o tavă; se stropeşte cu ulei şi se coace 20 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Apoi se adaugă usturoi pisat şi se mai coace cca 5 min. Intre timp se fierbe arpacaşul în supă de legume, timp de cca 20 min.
Cu 5 min. înainte de a fi gata, se adaugă tijele de sparanghel decojite şi tăiate cuburi în prealabil, precum şi boabele de mazăre.
Se sărează, se piperează şi se adaugă busuioc tocat.
Muşchiul de iepure se serveşte cu garnitură de arpacaş şi jumătăţi de roşii.
Se presară busuioc proaspăt şi parmezan dat pe răzătoarea mare.
Iepure cu sparanghel, arpacas si mazare
Pofta buna!