Carne de iepure cu legume sotate si vin din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6 catei de usturoi […]
Iepure la tava cu legume si usturoi
PrinteazaIepure la tava cu legume si usturoi din: fasole verde, iepure, cartofi, usturoi, ceapa, morcov, sare, margarina, ulei de masline, boia de ardei, piper.
Ingrediente:
- 1 kg fasole verde
- 1/2 iepure
- 2 cartofi fierţi
- 5-6 căţei de usturoi
Ingrediente pentru marinată:
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 5 căţei de usturoi
- sare
Ingrediente pentru pastă:
- 1 lingură cu margarină
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 lingură cu boia de ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un litru de apa, pune un praf de sare, ceapa, morcovul şi usturoiul tăiate rondele.
Adaugă iepurele porţionat în bucăţi potrivite şi lasă la rece până a doua zi.
Separat, freacă uleiul cu margarina, boiaua şi un praf de sare şi piper până obţii o pastă omogenă.
Unge cu ea bucăţile de carne, scurse bine, apoi aşază-le într-o tavă, împreună cu legumele din marinată.
Stropeşte cu ulei şi lasă la cuptor cam o oră.
Când carnea este aproape pătrunsă, pune fasolea, fiartă separat, cubuleţe de cartof fiert, usturoiul şi verdeaţa tocată fin.
Mai lasă câteva minute ca să se întrepătrundă aromele.
Iepure la tava cu legume si usturoi
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Iepure cu smantana si vin alb
Iepure cu smantana si vin alb din: iepure, vin, ceapa, mustar, smantana, ulei. Ingrediente: un iepure un litru vin alb 2 cepe 6 linguri muştar iute 200 g smântână 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se porţionează iepurele, se unge cu muştar şi apoi se rumeneste în ulei timp de 10 minute. […]